Mezőgazda egészség
Erről a gyümölcsről gyakran tesznek említést a kínai történelmi könyvek. A pomelot Kínában és Délkelet-Ázsiában termesztik leginkább, s néhány éve egyre inkább elterjedt hazánkban is.

 A pomelo a leghatalmasabb citrus, így igen gazdag C- és B-vitaminban. Rendkívül magas a béta-karotin és a folsav tartalma. A pomelo nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, A-, B1-, B2-, C-vitamint, valamint bioflavonoidot, egészséges zsírokat, proteint, rostot, antioxidánsokat és enzimeket.

Ennek a különleges gyümölcsnek a külső rétege vastag, de puha és könnyen hámozható, húsa sárga, rózsaszín vagy akár piros is lehet. A pomelo édes, mint a narancs, fanyar, mint a grapefruit és rendkívül lédús.
 
A pomeloban található C-vitamin növeli a vizelet savasságát, és megakadályozza a húgyúti fertőzések kialakulását. A benne található enzim serkenti a kollagén kialakulását, ezáltal erősíti, rugalmassá teszi a bőrt és serkenti a sebgyógyulást.
 
Mivel sok benne a pektin, így leve kitisztítja az artériákban felgyülemlett salakanyagokat, ezáltal jó hatással van a magas vérnyomásra. A pomelo a koleszterinszintet is csökkenti.
 
Fogyókúrához is ajánlják rosttartalma miatt és mert a pomelo segíti a zsírégetést.
 
Influenza és megfázás esetén is nagyon hasznos fogyasztása, ugyanis a benne lévő nagy mennyiségű C-vitamin serkenti az antitestek létrejöttét, így védelmet biztosít a baktériumok ellen a szervezet számára.
Kutatások szerint a pomelo felveszi a harcot a rákkal is, ugyanis héja gazdag bioflavonoidokban, ennek köszönhetően csökkenti a hasnyálmirigy-, végbél- és mellrák kialakulásának kockázatát is. Megakadályozza a rák terjedését, ugyanis eltávolítja a szervezetből a felesleges ösztrogént.