Mezőgazda egészség
Napjainkban már egész évben kapható ez a csodás gyümölcs, de a legnagyobb szüksége télen van rá szervezetünknek.
A narancsot az emberek nagy többsége kifejezetten szereti, ami érthető, hiszen zamatos, édes és lédús táplálék. Ízletessége mellett azonban rendkívül egészséges is.

Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon magas a C-vitamin tartalma, emiatt rendkívüli immunerősítő, s a megfázásos betegségekből való gyógyulást és megelőzést remekül támogatja.
 
B-vitamin tartalma miatt, segít elűzni a fáradtságot és erősíti az idegrendszert. Fejfájás, levertség vagy rosszkedv leküzdésében is remek hatása van. Ebben narancsolaj párologtatása is segíthet.
Emellett, ami talán kevésbé köztudott, a fogyókúrázóknak is sokat segíthet, ugyanis édes íze ellenére kalória szegény gyümölcs, így viszonylag sokat fogyaszthatunk belőle és remekül csillapítja az éhséget.
A narancs fogyasztása nagyon fontos a szervezet számára, ilyenkor télen fokozottan. Készítsünk vele gyümölcssalátát vagy facsarjuk ki levét.
 
Ennek a fantasztikus gyümölcsnek a fogyasztása mellé iktassuk be étrendünkbe a többi citrusfélét is, mint citrom, mandarin, grapefruit.
 
A narancsban lévő C-vitaminért bőrünk is rendkívül hálás, emiatt a szépségipar is számtalan termékének összetevőjéül választja.
 
Otthon is készíthetünk vele arcpakolást. Egy narancsot keverjünk össze mézzel vigyük, fel arcunkra. 20 perc után langyos vízzel mossuk le bőrünkről.