Mezőgazda egészség
Alma: Kitűnően csillapítja a szomjúságot, elősegíti az emésztést és a bélműködést. Jó szolgálatot tesz elhízás ellen, szabályozza a vese és a máj működését.
Körte: Nagy a cukortartalma, tehát ez a legtáplálóbb. Édessége miatt a gyerekek nagyon kedvelik.

Fekete áfonya: Nagy csersavtartalma miatt összehúzó és erjedésgátló hatású, ezért bélhurut és vérhas esetén használható.

Ribiszke: Jó étvágyat csinál. Fogyasztása az emésztő- és húgyszervek gyulladásakor javulást, láz esetén megkönnyebbülést hoz.

Fekete ribiszke: A legújabb kísérletek szerint a legtöbb vitamint tartalmazza, emellett nagyszerűen ízesíti az egyéb gyümölcsökből készült italokat is.

Meggy: Egyike a legkitűnőbb ízű leveknek. Szép színe van. Hatásai megegyeznek a ribiszkéével.

Birs: Édes, lágy leve van. Bélhurutnál, bélvérzéseknél, valamint tuberkolózisnál igen jól használható. Csersavtartalma nem izgatja a gyomor nyálkahártyáját.

Szőlő: Levét a gyermekágyas nőknek és csecsemőknek adják előszeretettel. Leköti a húgysavat, tehermentesíti a májat, tisztítja a gyomrot és a beleket. Magas lázban szenvedők hasznos tápláléka.