Czáka Sarolta, Molnár Mária, Bálint János

A növényvédelem ábécéje

3900 Ft

 Termesztett haszon- és dísznövényeink védelme a különböző kártevők ellen ma már elképzelhetetlen a modern növényvédelem anyagai, eszközei…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

szőlészet-borászat    ismeretterjesztő könyv    kertészet    növényvédelem    kiskert    gyümölcsök    zöldségek    dísznövény

 Termesztett haszon- és dísznövényeink védelme a különböző kártevők ellen ma már elképzelhetetlen a modern növényvédelem anyagai, eszközei nélkül, legyen szó akár üzemi termesztésről, kiskertről, akár a lakásban vagy a balkonon dédelgetett virágainkról.
Ez a gazdagon illusztrált könyv megismertet a növényeken megjelenő tünetekkel, a károsítókkal és az ellenük való védekezés célszerű idejével, legújabb módszereivel, a növényvédő szerekkel. A kilencedik, bővített kiadás az elmúlt években érkezett tíz új kártevőről, új vegyszerekről, biológiai védekezési módszerekről is ismereteket ad. A leggyakoribb zöldségféléket, gyümölcstermő növényeket, a szőlőt, a díszfákat, díszcserjéket, örökzöldeket és cserepes virágokat tartalmazza ábécé sorrendbe szedve az afrikai ibolyától a zellerig.
A szerzők felhívják a figyelmet a körültekintő növényvédelemre, javaslatokat adnak a védekezés módjára, idejére, mértékére és az óvintézkedések betartására.
A könyv végén lévő összesítő táblázat tartalmazza a legújabb készítményekkel bővített szerek jegyzékét: azok nevét, a felhasználásuk módját és hogy mely növénykultúrában alkalmazhatók. Ezek az ismeretek ma már nélkülözhetetlenek az eredményes termesztéshez és ahhoz, hogy szép és egészséges terméssel és növényekkel büszkélkedhessünk.

Kiadó Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.
Terjedelem 170 oldal
ISBN 9789632867373
Kötés kötve
Kiadás éve 2018
Méret 190x290 mm
Képek, ábrák 147 ábrával
Sorozat Kertészkönyvtár
Menüben Kiemelt 1

Kapcsolódó könyvekA könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került