Schmidt János

A takarmányozás alapjai

7200 Ft

Leírás
Kiegészítő információk


A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

háziállatok    növényvilág    környezetvédelem    állatvilág    szakkönyv    tankönyv    növénytermesztés    állattenyésztés    állattartás    lovak    élelmiszer-biztonság    gépek

Leírás
Kiegészítő információk


A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni. Ahhoz, hogy háziállataink a legjobb összetételű takarmánnyal a legkedvezőbb hús-, gyapjú-, tej-, tojástermelést tudják produkálni, szaporodási eredmények is, ismerni kell a szervezetükben végbemenő folyamatokat, az etetett takarmányok kémiai összetételét, emészthetőségét, táplálóanyagainak átalakulását, az egyes fajok – életkoruknak megfelelő – táplálóanyag-szükségletét. Tetemes fejezet tartalmazza a takarmányok hosszú sorát, amiben megtaláljuk a zöldtakarmányokat, a silózott takarmányokat, a szénaféléket, a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékeket. Külön ismertetik a szerzők a takarmányok tartósításának lehetőségeit, erjesztésük módszereit, a szárítással való tartósítás legújabb eljárásait, a takarmányok etetésre előkészítésének módjait, valamint a takarmánykeverékek gyártásának technológiáját. Ma már mindezek ismerete nélkül nem lehet gazdaságos állattartást folytatni, nem lehet előállítani jó minőségű, állati eredetű élelmiszereket.

 

Terjedelem 452 oldal
Kiadó Mezőgazda
ISBN 9789632867151
Kötés kötve
Kiadás éve 2015
Méret 170 x 240 mm

Kapcsolódó könyvek



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került