Barcsák Zoltán

Biogyep-gazdálkodás

2900 Ft

A szerző az első részben a leggyakoribb gyepnövények ismertetésén túl leírja a fajgazdagságot növelő, a természetes gyepekben előforduló, termesztésre…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

növényvilág    szakkönyv    biogazdálkodás    biogyep

A szerző az első részben a leggyakoribb gyepnövények ismertetésén túl leírja a fajgazdagságot növelő, a természetes gyepekben előforduló, termesztésre ajánlható egyéb gyepalkotókat is. Külön fejezetben tárgyalja a gyeptelepítés, a gyepfelújítás, a visszagyepesítés lehetőségeit, a biogyepek ökológiai igényeinek megfelelő ápolásmódokat. Részletesen foglalkozik a leggazdaságosabb gyephasználattal, a legeltetéssel. Feltárja a legelő és az állat viszonyát, egymásrautaltságát, az egyes állatfajok legelési szokásait és az ehhez igazodó legkedvezőbb legelőgazdálkodási eljárásokat. A könyv zárófejezete egy biogyep-fejlesztési tervet mutat be, amely szakmai útmutatót ad a legeltetéses állattartásra áttérő biogazdáknak a hosszabb távú legelőgazdálkodási terv elkészítéséhez.

Terjedelem 222 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632860527
Kötés kötve
Kiadás éve 2004
Méret 120x165 mm
Képek, ábrák 31 ábrával, 16 képpel
Sorozat Biogazda kiskönyvtár

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód

Értesítjük tisztelt vásárlóinkat, hogy honlapunk megújul, és a megújítás ideje alatt webshopunk átmenetileg nem üzemel. Szíves türelmüket kérjük.

a Mezőgazda Könyvek csapata