Csapó János, Csapóné Kiss Zsuzsanna

Biokémia állattenyésztőknek

5400 Ft

A könyv első fele a szerves kémia biokémiai szempontból legfontosabb vegyületeivel: a biogén elemekkel, az aminosavakkal, a peptidekkel, a fehérjékkel, a szénhidrátokkal, a…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

állatvilág    alaptudományok    tankönyv    állattenyésztés    biokémia

A könyv első fele a szerves kémia biokémiai szempontból legfontosabb vegyületeivel: a biogén elemekkel, az aminosavakkal, a peptidekkel, a fehérjékkel, a szénhidrátokkal, a lipidekkel, valamint a mono- és polinukleotidokkal foglalkozik. A továbbiakban tárgyalt témái: a biológiai folyamatok és biokatalízis, az anyagcsere, az energiatranszformáció és -tárolás, a trikarbonsavciklus, a szénhidrátok anyagcseréje, a zsírok lebontása és bioszintézise, az aminosavak anyagcseréje, a nukleotidok, a purin- és primidinbázisok lebontása és szintézise, valamint a polinukleotidok összetétele. Röviden bemutatja az információs makromolekulák keletkezését, a genetikai információs anyag tulajdonságait, az információátvitelt és a fehérjeszintézist. A könyv leírja a bendőben és a silóban lezajló biokémiai folyamatokat, a fehérjék bioszintézisét, a vitaminok biokémiai szempontból legfontosabb tulajdonságait. Minden fejezet összefoglalással zárul.

Kiadó Mezőgazda Kiadó
Terjedelem 378 oldal
ISBN 9789632863948
Kötés fűzve
Kiadás éve 2007
Méret 170x240 mm

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód

Értesítjük tisztelt vásárlóinkat, hogy honlapunk megújul, és a megújítás ideje alatt webshopunk átmenetileg nem üzemel. Szíves türelmüket kérjük.

a Mezőgazda Könyvek csapata