Szőke Lajos

Bioszőlő, biobor - Ökológiai szőlőtermesztés és borászat

6900 Ft

A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

szakkönyv    növényvédelem    biobor    borászat    talajművelés

A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a tápanyagellátás, a fitotechnika és a növényvédelem területéről tudni kell azoknak, akik át akarnak térni az ökológiai szőlőtermesztésre. Részletes leírást kap az olvasó azokról a hazai nemesítésű új fajtákról, amelyek különösen alkalmasak az ökológiai termesztésre. Csak ezen tudás birtokában elégíthetők ki a szőlő igényei, ami a kiváló minőségű bioszőlő előállításának feltétele.
Az ökológiai termesztéssel előállított szőlő az alapja a biobor készítésének, amelynek lépései, technológiai, kezelési mozzanatai, betartandó szabályai, előírásai is megtalálhatók a könyvben.
Röviden felvázolják a szerzők az ökológiai gazdálkodás hazai és külföldi helyzetét, a szabályozás elemeit, az ellenőrző szervezeteket, a biogazdálkodás szervezeteit, az Európában kialakult ökológiai szőlőtermesztés irányzatait.
A könyv végén bemutatkozó ökológiai szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó gazdálkodók sikerei bizonyítják, hogy ez a technológia megvalósításható és fenntartható.
Külön fejezet hívja fel a figyelmet azokra a kutatási eredményekre, melyeket - hazai és nemzetközi együttműködés keretében - az utóbbi időben végzett közös munka során elértünk.

 

Kiadó Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó
Terjedelem 310 oldal
ISBN 9789632867380
Újdonság 1
Kötés kötve
Kiadás éve 2018
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák fekete-fehér ábrákkal és színes fényképekkel
Menüben Kiemelt 1

Kapcsolódó könyvek



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került