A zöldségnövények az egészséges táplálkozás alappillérei. Az ökológiai módszerekkel, technológiával termesztett zöldség…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
növényvilág kertészet szakkönyv biogazdálkodás biozöldség zöldségtermesztés
A zöldségnövények az egészséges táplálkozás alappillérei. Az ökológiai módszerekkel, technológiával termesztett zöldség lényegesen jobb ízű, nem tartalmaz szermaradványt és jobban tárolható. A betegségek fellépése gyakran a helytelenül megválasztott termőhelyre, fajtára vagy termesztési módra vezethető vissza. A könyv ezért hangsúlyozza a megfelelő fajták használatát, a betegségek elleni biológiai védekezés módszereit, a szomszédnövények jótékony hatását, a termésbetakarítás, tárolás legcélszerűbb módjait. Míg a szabadföldi zöldségek termesztését lényegretörően fogalmazza meg, a paprika, paradicsom, uborka, hónapos retek, fejes saláta hajtatásához igen részletes, pontos termesztéstechnológiát ad. A könyv zárófejezete a kétspórás csiperke, a laska és a shii-take gomba biológiai termesztését tartalmazza. A szerző azon kivételek közé tartozik, aki nemcsak tanítja, hanem sikeresen műveli is az ökológiai zöldségtermesztést. Amit leír, az hosszú évek tapasztalatának és a hazai gyakorlat próbájának összegzése.
Terjedelem | 149 oldal |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
ISBN | 9789632865195 |
Kötés | fűzve |
Kiadás éve | 2009 |
Méret | 120x165 mm |
Sorozat | Biogazda kiskönyvtár |