Deák Tibor

Élelmiszer-mikrobiológia

5400 Ft

A könyv elsődleges célja, hogy bemutassa a mikroorganizmusok jelentőségét, hasznos és káros szerepét az élelmiszerek előállításában és a…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

műszaki tudományok    élelmiszer    alaptudományok    tankönyv    élelmiszer-mikrobiológia    élelmiszer-biztonság

A könyv elsődleges célja, hogy bemutassa a mikroorganizmusok jelentőségét, hasznos és káros szerepét az élelmiszerek előállításában és a táplálkozásban. Tárgykörei átfogó ismereteket nyújtanak az élelmiszerekben jelentős mikrobacsoportokról, a szaporodásukat és pusztulásukat meghatározó tényezőkről, a feldolgozási és tartósítási eljárások mikrobiológiai vonatkozásairól, a termékek romlását okozó, a velük terjedő kórokozó és az élelmiszerek előállításában hasznosított mikroorganizmusokról, továbbá azokról az ellenőrző módszerekről és vizsgálati rendszerekről, amelyek az élelmiszerek biztonságát és minőségét szolgálják. Mindezeket az ismereteket újszerű szemléletben, az élelmiszerek mikrobiális ökológiájának alapján mutatja be. A fejezetek átfogják az élelmiszer-mikrobiológia minden hagyományos területét, és bemutatják a korszerű kombinált és az ígéretes új tartósítási módszereket, a veszélyelemzés és a megelőző minőségszabályozás eljárásait, a gyors, automatizált és molekuláris vizsgálati módszereket és a genomika élelmiszer-mikrobiológiai vonatkozásait.

Terjedelem 382 oldal
Kiadó Mezőgazda
ISBN 9789632866345
Kötés fűzve
Kiadás éve 2011
Méret 170x240 mm

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód

Értesítjük tisztelt vásárlóinkat, hogy honlapunk megújul, és a megújítás ideje alatt webshopunk átmenetileg nem üzemel. Szíves türelmüket kérjük.

a Mezőgazda Könyvek csapata