Menu

Bernhard Gahm

Házi vágás, bontás, töltelékáru-készítés

3500 Ft

A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

táplálkozás    állatvilág    élelmiszer    szakkönyv    disznóölés

A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle. Mivel háznál leggyakrabban sertést vágunk, ezért először a sertés vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Ezután mutatja be a szarvasmarha, a juh és a házinyúl vágásának és bontásának munkaműveleteit. A szerző a bontáskor nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeivel is foglalkozik. Tárgyalja a hurka, a kolbász és hasonló finomságok készítésének menetét, a vágáskor nyert hús és egyéb termékek (sertészsír) feldolgozásának és eltartásának lehetőségeit (füstölés, hűtés, fagyasztás).

Terjedelem 94 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632866017
Fordító Jakab Árpád
Kötés kötve
Kiadás éve 2011
Méret 160x210 mm
Képek, ábrák 40 fekete-fehér és 53 színes fényképpel
Sorozat Házunk táján

Kapcsolódó könyvek



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került