Menu

Bodó Imre, dr. Hecker Walter

Lótenyésztés, lótartás, lóhasználat

7900 Ft

A lovak tartása, tenyésztése sokrétű feladat. Gondoskodni kell a megfelelő elhelyezésről, az egészséges takarmányról, a tiszta ivóvízről, az életkornak,…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

állatvilág    szakkönyv    állattenyésztés    állattartás    lovak    lóbetegségek

A lovak tartása, tenyésztése sokrétű feladat. Gondoskodni kell a megfelelő elhelyezésről, az egészséges takarmányról, a tiszta ivóvízről, az életkornak, fajtának megfelelő mozgáslehetőségről. Ehhez elengedhetetlen egy kevés ismeret a ló származása, evolúciója, viselkedése és anatómiája témaköréből is. Mindezek a könyvben rendelkezésre állnak, mintegy bevezetőjeként a tenyésztéssel, használattal, egészségüggyel, lóbetegségekkel kapcsolatos tudnivalóknak.
A könyv áttekintést ad a különböző lófajtákról, a fajták törzskönyvezéséről, használatáról és a lovak küllembírálatáról. A ló szaporításáról szóló fejezet a kanca nemi működésével és a mének szaporodásbiológiájával foglalkozik, a mesterséges termékenyítésig bezárólag.
A takarmányozással kapcsolatosan tárgyalja a különböző korú és hasznosítású lovak táplálóanyag-szükségletét, a ló takarmányait, a takarmányozás technikáját és a takarmányozási rendet. Lényeges információkat tartalmaz a lovak elhelyezését, ápolását, gondozását bemutató fejezet, aminek különösen hangsúlyos része a csikónevelés.
A könyv mindezeken kívül bemutatja a különböző fogat- és szerszámtípusokat is.
 

Terjedelem 404 oldal
Kiadó Mezőgazda
ISBN 9789632866796
Kötés kötve
Kiadás éve 2013
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 35 db színes fénykép és 105 db ábra

Kapcsolódó könyvekA könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód