Menu

Heike Lebherz

Lovasiskola gyerekeknek

3500 Ft

Ez a könyv azoknak a gyerekeknek készült, akik szeretnének megtanulni lovagolni. Megismerteti őket a lovak alaptermészetével, ami egyúttal magyarázatul is szolgál…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

ismeretterjesztő könyv    állatvilág    állattartás    gyermeklovasképzés    lovak

Ez a könyv azoknak a gyerekeknek készült, akik szeretnének megtanulni lovagolni. Megismerteti őket a lovak alaptermészetével, ami egyúttal magyarázatul is szolgál viselkedésükre. Bemutatja a lóápolás eszközeit és használatuk módját. Leírja a lovas és a ló felszerelésének nélkülözhetetlen darabjait: kobakot, csizmát, kantárt, nyerget stb. Mielőtt a szerző lovasgyakorlatokra térne, szentel egy fejezetet a lépés, az ügetés és a vágta leírására. Ugyancsak önálló fejezetet kapott a helyes ülés bemutatása is, hiszen ez alapvetően fontos része a lovas tudásának. A továbbiakban a kezdőtől a haladó stádiumig mutatja be a lovas képzését: először futószáron, aztán önállóan a lovardában, majd csoportban a lovardában, végül a terepen.
A gazdagon alkalmazott színes képek nemcsak illusztrálják a leírtakat, hanem azt a semmi máshoz nem hasonlítható hangulatot is visszaadják, ami a lovaglás, a ló és az ember különleges kapcsolatát jellemzi. A lovaglás nem csak sport – több annál.

Terjedelem 132 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632864921
Fordító Lelkes Zsófia
Kötés kötve
Kiadás éve 2008
Méret 230x245 mm

Kapcsolódó könyvekA könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került