Kiss Béla

Olajnövények, növényolajgyártás

3900 Ft

A könyv két fő részre osztható, az első részben az általános lipidkémiai definíciók tisztázása után a szerzők, akiket korábbi, hasonló…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

növényvilág    műszaki tudományok    élelmiszer    szakkönyv    növénytermesztés    olajnövények

A könyv két fő részre osztható, az első részben az általános lipidkémiai definíciók tisztázása után a szerzők, akiket korábbi, hasonló témában megjelent műveik alapján megismerhettünk, bemutatják az ismertebb, illetve a kevésbé elterjedt, de táplálkozástudományi szempontból egyre jelentősebb olajnövényeket. Az első fejezet részletesen tárgyalja a növények előfordulási helyét, felépítését, a termesztésükhöz szükséges alapismereteket, felhasználásukat és természetesen a kinyert olajok legfontosabb kémiai paramétereit. Az első fő rész végén hasznos információkat találhatunk az olajnövényeket megtámadó, jellemzőbb kártevőkről és kórokozókról is.
A könyv második felében a szerzők ismertetik az olajmagvak feldolgozásának menetét a magtisztításon, különböző magelőkezeléseken és sajtolási eljárásokon keresztül.

Terjedelem 242 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632864723
Kötés kötve
Kiadás éve 2008
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 47 ábrával

Kapcsolódó könyvek



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került