Füleky György, Sárdi Katalin

Tápanyag-gazdálkodás mezőgazdasági mérnököknek

4200 Ft

A könyv ismerteti az egyes növényi tápelemek szerepét, hatását és hiányát a növény fejlődésére, illetve a termés mennyiségére…

Könyvespolcra teszem

A könyv jelenleg nem kapható.

Kulcsszavak:

növényvilág    ismeretterjesztő könyv    kertészet    környezetvédelem    tankönyv    növényvédelem    erdészet    növénytermesztés

A könyv ismerteti az egyes növényi tápelemek szerepét, hatását és hiányát a növény fejlődésére, illetve a termés mennyiségére és minőségére. Különös hangsúlyt fektet a tápelemhiány tüneteire, azok részletes megjelenési formáinak bemutatására.
Kiemelt rész foglalkozik a zöld növényi részek elemzésével, az egyes technológiai lépésekkel és az analitikai vizsgálatok eredményeinek áttekintésével. Fontos a növények számára felvehető tápelemek meghatározása, hiszen ennek ismeretében számítható ki a műtrágyákkal és szerves trágyákkal történő tápanyag-visszapótlás mértéke.
Olyan korszerű tápanyag-gazdálkodási ismereteket nyújt a könyv, ami elsősorban az egyetemi hallgatóknak szól, de a növénytermesztési ágazatban tevékenykedők, a vadföldeken gazdálkodó vadgazdálkodási mérnökök és az agrármérnökök is egyaránt használhatják a gyakorlatban.
 

Terjedelem 259 oldal
Kiadó Mezőgazda
ISBN 9789632865997
Kötés fűzve
Kiadás éve 2014
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák fekete-fehér ábrákkal

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód

Értesítjük tisztelt vásárlóinkat, hogy honlapunk megújul, és a megújítás ideje alatt webshopunk átmenetileg nem üzemel. Szíves türelmüket kérjük.

a Mezőgazda Könyvek csapata