Némethyné Uzoni Hanna, Ertseyné Peregi Katalin

Zöldségvetőmag-termesztés

4500 Ft

A kedvező talaj- és klímaadottságok, a gondos és szakszerű termesztői munkának köszönhetően mindig is jó hírneve volt a magyar vetőmagnak. Több mint 100 évvel ezelőtt…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

kertészet    szakkönyv    árutermelés    zöldségtermesztés    zöldségek

A kedvező talaj- és klímaadottságok, a gondos és szakszerű termesztői munkának köszönhetően mindig is jó hírneve volt a magyar vetőmagnak. Több mint 100 évvel ezelőtt már törvény szabályozta a vetőmagvak forgalmazását hazánkban a származás, tisztaság, csírázóképesség tekintetében. A mű kezdő fejezetében napjainkig követhetjük a vetőmagtermesztés szabályozásának történetét a kezdetektől az Európai Unió minősítési rendszeréig, a vetőmagtételeket kísérő növényútlevélig. A szakma legjobbjai részletezik az egyes zöldségfajokra, illetve növénycsaládokra jellemző leírásokat, a termőhelyi feltételeket, a vetőmagtermesztés technológiáját.
A paprika, paradicsom, vöröshagyma, zöldborsó, zöldbab, káposztafélék, kabakosok, gyökérzöldségek, levélzöldségek és a csemegekukorica vetőmagtermesztését ismertetik az előveteménytől a talaj-előkészítésen, az ápoláson, a termés betakarításán, a magkinyerésen, a tisztításon, csomagoláson át a betegségekkel és a kártevőkkel szembeni védekezési lehetőségeken keresztül. A könyvet tanulmányozó egyetemi hallgatók a vetőmagtermesztéssel foglalkozó termesztők és a forgalmazók a záró fejezetben megismerkedhetnek az újdonságnak számító ökovetőmag előállításnak technológiájával, sajátosságaival, itthoni és külföldi helyzetével, szabályozásával, előírásaival.

Terjedelem 292 oldal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632865508
Kötés kötve
Kiadás éve 2009
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 62 ábrával

Kapcsolódó könyvek



A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került